Peter Wassink Advies

Werkwijze hypotheekadvies

Het kiezen van de juiste hypotheek is een belangrijke keuze. Je zit namelijk een groot deel van je leven vast aan een hypotheek dus dat kan de nodige impact hebben. Wij kijken graag naar uw situatie om u van een goed advies te kunnen voorzien zodat u nu maar ook in de toekomst geen zorgen heeft over uw hypotheek. Onderstaand is een voorbeeld werkwijze opgenomen

Wij zijn met name gericht op de particuliere hypotheek voor Aalten, Bredevoort en Winterswijk (alfabetische volgorde) maar voor de ondernemer werken we landelijk. Wij kunnen voor u uw hypotheek aanvragen bij (bijna) alle (vaak onbekende) hypotheekaanbieders van Nederland op dit moment zijn dat zeker 23 hypotheekverstrekkers! Hiernaast hebben wij contacten met enige Duitse banken zodat ook een “Duitse hypotheek” in mijn advies meegenomen wordt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een Duitse hypotheek thans veel minder aantrekkelijk is dan een tijd geleden maar in sommige gevallen is het goed dergelijke verstrekkers achter de hand te hebben want soms biedt dat oplossingen.

 Werkwijze hypotheekadvies

Ondanks dat de complexiteit van de hypotheekvormen is afgenomen blijft het afsluiten van een passende en voordelige hypotheek een adviesgevoelig traject. Hypotheekverstrekkers vragen veel informatie en via onze contacten hebben wij bepaalde afspraken met verstrekkers over een snelle afhandeling en zelfs rentekortingen. Uiteraard is een kennis van de markt in Aalten, Bredevoort en Winterswijk hierbij meegenomen.

Hoe verloopt nu eigenlijk een hypotheekadvies? De AFM heeft hier een richtlijn voor opgesteld maar toch loopt dat elke keer weer anders. En dat is maar goed ook want iedereen verdiend zijn of haar persoonlijke aanpak! Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Onderstaand is een “standaard” leidraad opgenomen maar zoals al gezegd; het verloopt toch bijna elke keer gelukkig weer anders!

 

Kennismaking

Een logische start. Onderdelen hierbij zijn ook welke voordelen wij kunnen bieden en waarom wij veel voordeliger werken dan de dure landelijke ketens. Vrijblijvend zijn tevens de berekening van “maximaal te lenen” en de maandlastenberekening. Soms loopt dit al snel over in een advies maar ik ga niet halverwege het gesprek aangeven dat u dan voor dit advies al moet gaan betalen.

 

Inventarisatie en analyse

Samen brengen wij uw persoonlijke situatie en uw wensen in kaart in een klantprofiel en eventueel en risicoprofiel (beleggen). Hierbij zijn van belang uw doelstellingen, wensen maar zeker ook uw financiële positie nu en in de toekomst (pensioen). Maar ook uw ervaring met financiële producten.

 

Advies

Presentatie van ons adviesrapport. Dit is een lijvig rapport waarin duidelijk wordt gemaakt welke risico’s verbonden kunnen zijn aan het afsluiten van een hypotheek. Wat de gevolgen zijn voor de betaalbaarheid van de hypotheek bij pensioen, vroegtijdig overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Hoofdmoot is de hypotheekconstructie welke het beste bij u past met ook aandacht voor de vereiste/gewenste verzekeringen.

 

Hypotheekofferte en verzekeringen

Ik vraag 1 of of meerdere offertes voor u aan. Het maakt mij echt niet uit bij welke verstrekker dit is het gaat om de combinatie van een zeer scherpe rente en passende voorwaarden. Nadat in overleg de definitieve keuze is gemaakt, nemen wij de administratieve zaken uit handen tot en met het passeren van de hypotheekakte bij de notaris. Hierbij kunnen wij zorgen voor een goedkope en snelle taxatie en notaris in de plaatsen Aalten, Winterswijk en Bredevoort.

Naast een scherpe hypotheekrente verdiend ook een goede premie voor (o.a.) een overlijdensrisicoverzekering alle aandacht. Ook hierin ben ik onafhankelijk en vind ik de laagste premie. De premie verschillen worden wel eens onderschat. Over 20-30 jaar jaar kan dat aanzienlijk zijn.

 

Nazorg

Nadat de hypotheek is afgesloten gaat onze service verder. Ik sta voor u klaar indien u vragen heeft over het advies of over de lopende hypotheek. Nu maar ook over een aantal jaar of als het onverhoopt tegen zit. Uw belang is mijn belang!