Peter Wassink Advies

Starters

Voor starters is de mogelijkheid tot het verkrijgen van een financiering de laatste jaren duidelijk bemoeilijkt. Het is daarom des te meer van belang dat uw ondernemersplan staat als een huis. Hiernaast is het belangrijk dat er met een bancaire bril gekeken is naar de mogelijkheden. U heeft over het algemeen namelijk maar één kans; een eenmaal afgewezen aanvraag zal niet snel een  tweede kans krijgen.

De vertaalslag maken van een ondernemersplan naar een financieringsplan is hierin uitermate belangrijk. Hierbij wordt niets afgedaan aan het feit dat u zelf uw ondernemersplan grotendeels schrijft.

Ontwikkelingen

Voor een bank is de startersmarkt slechts beperkt interessant; dit vanwege de hoge kosten voor het optuigen van een meestal kleine/beperkte omvang van de  financiering. Om nog enge dynamiek in de bedrijfsfinancieringen te behouden worden er diverse alternatieve ontwikkelt voor de reguliere banklening.

Crowdfunding, kredietunies en plaatselijke initiatieven zijn hiervan voorbeelden. Er zijn ontwikkelingen gaande, zelfs gestimuleerd door Ministerie van Economische Zaken, om de financieringskeuzes van het MKB/Starters te vergroten. Het wordt er niet overzichtelijker door maar uiteraard is het toe te juichen dat er meer aanbieders komen naast de reguliere banken.

Ook voor zelfstandigen welke nog geen 3 jaarcijfers kunnen overleggen kan een hypotheek aangevraagd worden. Ik ontvang u graag voor een uitleg op ons kantoor in Winterswijk.

 

Praktijk

Ik maak uw ondernemersplan “bankklaar”.  Als u mij overtuigd van uw marktkansen en ik vertrouwen heb in uw plannen dan zal ik het maximale doen om de financiering hiervan rond te krijgen. Door mijn regionale contacten heb ik toegang tot informal investors die uw plannen (gedeeltelijk) kunnen financieren.

Eerder afgewezen plannen bij de huisbank zijn, door het opstellen van een goede kredietrapportage, alsnog elders geaccordeerd. Hierbij moet ik zelf overtuigd zijn van uw plannen maar zal dan ook alles doen om uw (toekomst)plannen financieel gerealiseerd te krijgen.