Peter Wassink Advies

Financiering Kamerverhuur – Recreatie – Studentenhuizen

Financiering specifiek Commercieel Vastgoed.

Het financieren van commercieel vastgoed is na de crisis weer mondjesmaat mogelijk geworden. Met name de financiering van verhuurde woningen is weer goed mogelijk. Echter ook hier is het inschakelen van een adviseur aan te raden omdat er vele mogelijkheden zijn; zowel in Nederland als in Duitsland. Zie hiervoor ook mijn andere pagina¬†“normaal commercieel vastgoed”

Bij veel verstrekkers is het niet mogelijk om zelf een offerte aan te vragen en moet dit via een tussenpersoon (zoals ik). Nadeel is dat u daarvoor uiteraard kosten maakt maar het voordeel is dat u overtuigd bent van de beste deal.

Binnen het financieren van commercieel vastgoed zijn diverse objecten nog heel moeilijk of zelfs niet te financieren. Denk hierbij aan verhuurde winkels, kantoren bedrijfsruimten en de zogenaamde gemengde objecten. Ik heb helaas niet voor alles een oplossing maar door diverse samenwerkingsverbanden vind ik vaak een oplossing.

Diverse aanbieders sluiten een financiering van een appartement met kamerverhuur uit. Zeker ook de financiering van studentenhuizen of woonhuizen voor arbeidsmigranten zijn nauwelijks te financieren. Ook een recreatiewoning valt vaak in deze “niet te financieren” categorie. Echter als het een keurig object is dan kan ik zowel een verhuurd studentenhuis als kamerverhuur maar ook recreatieobjecten en “arbeid-migrantenhuizen” financieren.

Zie ik geen mogelijkheden dan zal ik dat ook aangeven. Het heeft geen zin onmogelijke posten te gaan uitwerken. Maar veelal kan ik wel het nodige bereiken; bel of mail gewoon even voor de mogelijkheden. Het rendement op dergelijke panden is veelal prima en daarom het onderzoeken waard. Mijn werkwijze is no-nonsense tegen een fair tarief.